Vad finns i din himmel?




Dom här dagarna kan vara de svåraste jag varit med om.. Ja vet inte vad som hände men ja gick in i någon zombie roll, ja stängde av allt o hoppades på att ja skulle ta mej igenom de. Allt ja längtade till var att måndagen skulle komma,kl skulle slå 15.00 o ja skulle bli ledig. 15.07 satt ja mej på spårvagnen hem o där brast det.. 

Det är konstigt hur mkt vi människor kan göra , vad vi klarar av o när man vet att gränsen är nådd. Men äntligen fick ja gråta, tröstas o ringa till Mamma. Även att ja visste att de var då allt skulle bli som värst var det de ända ja längtat till. Dom har de lika svårt som mej , dom märker saknaden hemma, tomheten i huset o väntandet på skallet. Men de är borta nu, Elvis har kommit till himmelen ... Åh för första gången i hela mitt liv önskar ja mej något annat, ja har tidigare önskat att himmelen ska allt vara fluffigt o lent, ett paradis av vitt o sammet, men ja har aldrig så mkt som nu önskat att himmlen bara består av sten o pappas gamla tofflor! 


Dagen då mina barn säger att dom vill ha en hund, ja då smäller ja till dom på käften så hårt att dom aldrig vågar ställa den frågan igen, för ja kommer älska mina barn för mycket för att utsätta dom för den här dagen...  
I 13 år har Elvis varit i mitt liv, o då måste ja även säga dom 13 år ja minns mest av o oj vad han gjort mina dagar,nätter,morgnar  så mkt bättre! 



Den lilla gosen har berört o lämnat minnen, tusen tack för alla mail o sms om minnen o beklagan , dom värmde så.. O som alla säger, han har det sååå bra nu. Han träffar sina gamla vänner o skapar nya, han får ett helt berg med sten o en toffel hög lika hög som världens största skyskrapa.. I himmelen har alla de bra... 


Det får mej så att tänka på, vad finns i min himmel? 

Om de är som alla säger, när dagen är kommen, vad har ja fyllt min himmel med? 

Finns mina människor där?

Är det ett långbord dukat , med de finaste vita porslinet , blommiga servetter o tusen tända ljus runt. Ligger du där på din dyna , med en vunnen sten o väntar på att ja vill leka?
 Sitter alla där ja en gång älskat med ett gott zinfandelvin o skålar för allt vi någonsin haft? Är de då ja med en flygande guld matta bara åker iväg en stund till mitt rum med hela världens dofter av yankee ljus o Hämtar några nya?
Är de då ja hittar alla mina tändare åh hårspännen som ja tappat bort o haft panik över,o finns rummet med en chokladbrun fotölj , en vit lammfilt o kuddar gjorda av päls o mitt där framför mej...

 Där ligger boken på säkerligen 2067 sidor där ja kan läsa alla svar på mina frågor ja haft i livet, är de då ja äntligen förstår o kommer fatta allt?



Kommer han stå där som ja en gång förlorade o vi får göra om o göra rätt? Får ja älska dej igen , för ja slutade aldrig göra de innan.. 

Kommer ja straffas för mina misstag o får ja chansen att göra rätt för mej. Får ja gråta även att ja har de bra nu? Ja kommer ju ha allt ja någonsin drömt om? 

Vilken våning i himlen bor Gunilla Persson på o kan du lova mej att ja aldrig kommer behöva stöta på henne vid livets lust träd? För då kan ja faktiskt tänka mej, att skyffla kol i helvetet i en oändlighet! 

Ja vill tro att himlen är så bra som alla säger, för ja vill veta att du har de bra nu.
Att vi kommer mötas igen o då aldrig skiljas åt! 




Vad finns i din himmel? 

Japp, där har vi det...

Grottmannen vaknar upp med ett ordentligt ryck. Arg och redo. Han går med bestämda steg ut genom grottan och blickar ut över den djupa djungeln. Hans djungel. Hungrig som ett ursvultet villebråd tar han en rejäl sten och knackar sedan ihjäl första bästa vildsvin som korsar hans väg.

Han vrålar och skriker av segerns sötma. Han känner sig stark och oslagbar. Väl tillbaka utanför grottan, mätt och belåten, får han syn på sin kvinna. På ett ögonblick fylls han av lust. Grottmannen grabbar tag kvinnan i håret och sliter in henne i grottan. Han har ursinningslöst gorilla-sex med henne tills han är utmattad och nöjd.

Vi vaknar upp några tusen år senare.

Feminismen har spridit sig som en löpeld och männen är idag blott en skugga av den vrålande grottmannen. Idag blir de pappa-deprimerade över att morgonträningen bytts ut mot blöjbytning. De åker ut på själuppfyllande resor till Thailand i ett tappert försök att ”hitta bollarna”. De är arga och bittra över den kroniska tristess som bitit sig fast i deras vardag. När de lägger sig i soffan med en iskall bärs i handen för att kolla när Zlatan avgör för PSG i andra halvlek, då har de det betydligt bättre än vad grottmannen någonsin hade det. Men varför har då så många av dagens män vacklande självkänsla?

De får inte längre känna sig som män.


Tjejer förlåt, men hela jämställdhetsgrejen har gått så långt att männen har börjat tappa sin identitet. Och tacka för det. Arga feminister finns nu överallt och gallskriker så fort en man betalar notan, håller upp dörren, råkar titta lite för länge på någons bröst eller helt enkelt tar för sig i vardagen. Det har gått från ”lika lön för lika arbete” till att försöka trycka tillbaka snoppen in i kroppen på dem. Och som lök på laxen - nu ska även barnen uppfostras som H.E.N.

What... the fuck?


Jag ska vara helt ärlig. Ordet hen får mig som kvinna att längta tillbaka till tiden då vår enda uppgift var att sära på benen och hålla brasan vid liv. Missförstå mig rätt, jag är tjej och jag är helt för jämställdhet, men det börjar gå för långt. Låt män vara män, och kvinnor vara kvinnor. 

Och hen - go fuck yourself.

Jag vill vara omgiven av stolta och självsäkra män. Inga gorillaknullande grottmän, men inte heller några hålögda nervvrak som knappt kan liknas vid skuggor av sina alfahanar till förfäder. Nej brudar, det är dags att vi tar ett steg tillbaka. Och killar, börja ta för er, avlossa ett ordentligt djungelvrål, slå er över bröstet och våga vara maskulina män.

Inga men, och inga jävla hen.




Elvis❤❤❤

Du lämnar en plats ja inte förstår hur jag ska fylla! Ja äskar dej 8 dagar i veckan för 7 har aldrig räckt till... Du kommer bli den finaste ängel någon någonsin skådat , ja vet att det finns ett lager av pappas tofflor o berg av sten att älska för dej. Du kommer få leka med Wilma, zeb o baloo, du kommer vara så älskad, som alltid!!! Din lillmatte kan inte sätta ord för vad du gett mej i mitt liv!  Tack Elvis för 13 underbara år med dej!! Ja älskar dej så! 












Min helg!

Så kom måndagen, de gör den alltid:)
Men denna gången går ja in i den med sån kraft o ett lugn. Ja har haft en så bra helg. Ja har jobbat så där med ingen ångest, ja har blandat nöje ,jobb kärlek o de bästa av allt, mamma har varit här! 
Hon kom med solen o som vi längtat efter denna tjej helg. Vi har firat myst, skrattat o gråtit. Vi har en historia bakom oss som satt sina spår , som fått oss fundera o ja kan än idag inte förstå hur dom klarade min ungdom , ja vet det o ja skäms än idag, ja var inte lätt, ja vet det men jag försöker göra om o göra så mkt mer rätt! Men att ha 3 så olika barn o när ja ser var vi står idag, ja då får dom vara stolta:) 


Mamma är superglad, ni vet denna 5.2 har gjort mamma till en 27a o den lyckan i hennes ögon när ja ber henne att få låna hennes tröja i lördags den är obeskrivlig:) som hon tjatat o bett mej att bära hennes kläder genom åren, nu var dagen här! Nu kan vi alla dela samma garderob:)
Hennes döttrar äskar rödvin o alltid vill resa, vi har kommit till stunden i livet där vi växt samman o ja äskar allt i det! 
Den här helgen firade vi, allt! Livet, framgång o mitt nya jobb, de var äntligen dags att öppna flaskan som vi då länge har pratat om men aldrig fått i ihop. Men paketet är  äntligen ihop knytet o nu blickar vi bara framåt! 


O de bästa, igår fick ja visa upp mitt jobb, ja är så otrolig glad över att ja hittade denna plats o känner att den kommer få en lång del i mitt liv. Ja är så imponerad av denna verksamhet o hoppas alla ska få ta del av den. 


Sen var de dags, här skulle de skämmas bort! Sofie hade bjudit oss på spa o ja har aldrig varit med om något så skönt, för ja har ju aldrig varit på spa innan:) men denna veckan har ja hittat så mkt som ja ska ta in i mitt liv, ja har hittat en choklad fabrik o gått på museum, ätit tapas o besökt en helt otrolig vinbar. Ja måste lova mej själv att ge mej mer tid till att vilja göra nya saker o inte bara vilja hem o va "säker" 




Den här helgen kommer ja leva länge med i tankarna, tänk att allt kunde bli så bra som de är just nu. Tänk om man måste gå igenom dumma saker för att öppna upp ögonen för annat? 

Men , de finns alltid ett men, ja saknar mina människor så, de gör så otrolig ont att inte  alltid vara där! De var mitt liv innan, alltid sitta o vänta utanför deras port för att få komma in, de sista ja såg innan ja somnade o de första ja ville se när ja vakande! De är jobbigt att vara så långt ifrån något som är ens allt!! 






❤❤❤❤❤❤❤

Var ska ja börja....


Det här är ja.... Inte i mitt ja, utan i mitt "perfekta" ja. I det vi nån starns förlorat oss i, där vi alla förvillat oss bort o skapat något som inte är sant. Vem är äkta på instagram ? I början var de rätt kul, ett litet filter på bilden o Wops så blev man lite fräschare, lite mer slät o man kunde tillåh med dölja den där lilla finnen o rynkan. Men nu går de för långt.  När filter blev till Barbie. Att genom några drag blir ja i min tanke perfekt? Jag är blank som en docka, mina ögon tindrar som stjärnor o ja skäms inte för något... O man lägger ut den där bilden på ansiktet, o väntar på liken. Man blir glad för någon tycker man är fin o de värmer , man blir extra glad när människan gillar som man aldrig trodde skulle gilla, då fattar man, vilket jävla bra filter. Men var är man utan filter? Vad gömmer sej bakom? 

Hur detta utvecklas skrämmer mej så, hur ska ja va nöjd med mej som vanlig när man aldrig vågar visa sej utan ett filter? Den dagen man sitter ansikte mot ansikte o tänker, måtte dom inte se mej utan min mur. Ja är ärligt rädd att ja skämmer skiten ur dom då. Fast ja alltid försökt intala mej själv att de är lika bra att visa sitt rätta ja direkt, för nån gång kommer man behöva visa dom det ändå  , o då är de bara hoppas att dom inte blundar lr blir bländade:) 

Varje gång ja hör ditt namn går ja sönder lite mer för varje gång! 
Ja tänker, om de är så dom säger, att äkta kärlek varar för evigt, då är ja så körd. Inget vin, filter lr för stunden känsla kommer kunna  rädda mej.

För många år sen var ja rädd för döden, idag är ja mer rädd för livet.
Ja är rädd hur världen håller på o utvecklas, ja är rädd att vi hatar hitler o hans verk så in i bomben att vi inte själva inser vad som håller på att hända just nu. Mer o mer människor röstar på Sverige demokraterna o alla gör allt för man hela tiden ska ha det lite bättre en någon annan.
Ja tänker, just nu styrs vi så mkt av rädsla, vi har respekt , vi är livrädda för att utsättas för våld o själva bli offrer. 
Ja lever i planerad värld.
Jag var en gång med om något som satte mej i en situation jag absolut inte hade planerat lr kunde ha någon kontroll över. O efter de satte det mej i  en sits där ja alltid behöver ha kontroll o veta. Ja är inte tjejen som kan bli överraskad med en picknickkorg på en blommig äng, lr få en lapp där ja ska sätta på mej något fint o vänta på upphämtning kl 19.00. Du kan inte säga att allt är bra lr att du ska ringa mej när alla handlingar säger något  annat.

Nej, jag är tjejen som måste veta vad det kommer finnas i korgen o precis vad du vill att ja ska ha på mej. Annars blir ja liten o grå,de blir svårt o fel....Detta kan ibland uppleva mej som otacksam o de gör än ledsen, o de är inte min menig. Men ja måste vara beredd på allt, för de va ja inte den gången innan de small!

Det sätter mej ibland i jobbiga stunder, då ja absolut inte kan förstå hur ingen annan runt mej inte är sån. Hur dom inte vill veta att allt kommer gå bra o allt är säkert. Ja har låste in mej ibland ganska länge, här var ja säker. 

Tills ja fick tänka om då ja hörde om mannen som skaffade eget vatten system, egen el o odlade egen mat på landet för allt var så farligt bland människor o staden. En dag kraschade en flygplan rätt ner i hans hus o han dog.. 

Så ja försöker. De är lika stor chans att ja blir skjuten i Göteborg som att någon kör in i min bil. Man måste sluta vara så rädd för att bli ett offer. 
Men hur allt utvecklas idag, då man kämpar för inte vara rädd.
Vad händer med oss människor när vi slutar vara rädd för döden, vem sätter då gränser för rätt eller fel? 



De här är ja! 07.00 på morgonen på Sahlgrenska , utan filter , utan rädsla, bara ja... 



Finner inga ord!

Det finaste jag någonsin sett!!!!! 



Tom pung!

Jag försöker minnas när man var yngre vad som var dyrt för en då.
Ja kan tänka mej att pendel biljetten till linköping verkligen sved till i plånboken, alla kontakt kort till mobilen då paniken även var värst när man bara hade 98 öre kvar på mobilen o man just skulle svara på de där jätte viktiga smset man skickat till en kille på måndagen- Hej vad gör du, fest i helgen?

Så mkt annat var ju gratis lr lättre sagt Mamma o Pappa=)

Igår frågade ja en flicka om hon trivs med singel livet, o att hon gjorde.
O att de gör ja med, fast även där vet ja ju att ja har ett litet problem. Ja har blivit en JAG KAN SJÄLV! 


De har ja nog nästan alltid varit, ja kunde tydligen klippa mej själv redan vid 5 års åldern, välja att färga håret rosa,o idrotts strejka när vi blev blandade med de andra tjejerna i andra klasser! 
ja har ett minne sen barndommen som gör så ont en idag=). Den gången Malin lind blev vald före mej på fotbollen i hubbars parken. Ja kunde i fatta, så bra ja tyckte ja själv var på fotboll var ja ett givet första val, nu hade ju malin  då fått en boll på huvudet som råkades nicka in i målet o de hade ja aldrig gjort, o detta lever ja med en idag;)

Men att ja alltid velat va duktigt på lite av allt är ingen hemlighet, ja har nog aldrig varit bäst på något men att ja har försökt o det är de som räknas.=) Men ida går livet inte att jämföra med alla vinster i tryckare på ängaryds discon , halsat ölen först, haft mest bokmärken lr fått vara ute längst på kvällarna av alla vänner, iof fick ja ju inte de, ja hade självklart en tid att vara hemma som alla andra bara att ja brydde mig inte ett dugg om den=P



Ida handlar allt för mej om att försöka klara mig själv, o de är både bra o dåligt. För så många gånger de varit knapert, ja knappt kunnat komma upp ur sängen för ja självklart skulle bära allt de där själv o ja hatat mig själv för att ja säger nej när någon erbjuder sej om hjälp. Åh nej, ja kan flytta själv,tack ändå!

Men nu känner ja de, att nu skulle ja inte säga nej. Ja skulle inte säga nej till dom där 100 tusen som du erbjuder, ja skulle för första gången i mitt liv tacka ja till hjälp,haha

Ja lägger mitt hopp att ja varit väldigt snäll detta år o tomtens humör är på topp! 

För ja börjar ha planer för mitt liv, det känns som ja sakta , lite osäkert men framåt börjar bygga en väg, självklart av grus så den lätt kan skyfflas igen, men känslan att börjat gör mej såå glad ❤

Bucketlist?

Ni vet den där filmen, the bucketlist, just den som man aldrig slutar gråta till o man självklart lovar sej själv varje gång att man ska göra en sån där roligt to do list... Men nu i efter tanke efter ångest o många sömnlösa nätter känner ja även att ja har en otrolig  lista bakom mej...



Jag har slängt mej ut från flygplan, stått barfota i en öken,
dykt med hajar o gett mej ut på äventyr man oftast bara kan drömma om.

Ja har gått vilse i regnskog o satt min fot där ingen annanmänniska har skådat! Ja har vaknat upp på fel hotell o klättrat efter en o annan kokkos nöt.

Ja kämpar för fattigdom o står alltid för vad ja tycker.
Ja har jobbat i många länder o olika län o alltid velat jobba i ännu mer.

Ja har varit kär o olycklig,sårad o sårat. Gjort misstag,lärt mej av mina misstag,gjort om dom o haft ångest.

Jag har äran att va gudmor till världens finaste bobo o har otroligt fina vänner omkring mej.



Ja har varit med om nått hemskt men kämpar för att göra de till något bra, Jag har stått kvar på  mina fötter fast det ibland känns som de inte funnits ett ben att stödja sej med.

Ja har trott kossor kissar ur rumpan o dom pratar engelska på öland.

Ja är så nöjd med min lista...
Men som alltid är man aldrig riktigt nöjd, utan vill alltid ha mer.
O just där är ja nu..
Ja söker de nya i nytt, de nya i nyast osv... Problemet är bara att ja verkligen inte vet vad?De har väl alltid varit problemet egentligen med mej! Att ja vet så mycket om alla andra men inte om mej själv, mer att ja tror att världen skulle gå under om ja skulle va som hon, den lr hen!

Ja är livrädd för något ja börjar glömma bort vad det egentligen är o hur de ska va... 
O börjar ja inte reda ut dessa dubbel knutar är ja ännu räddare att ja aldrig kommer sluta snubbla:) så snälla, lägg ut ett bananskal så ja kan glida med lite istället ....? 




....


Det är nånting som håller på att hända... 

Tillbaka på jobbet!

Åh ja är så glad. Tänk att ha ett jobb man alltid känner man vill åka på. Idag har vi haft fotografering för julbord, personal möte om lilla nya butiken o kommande jul bestyr. Ja välkomnar glatt väggen som väntar:) Ida frågade dom, hur många 12 timmars pass kan ni tänka er jobba -ge mej alla!!!

Jobbar man, hinner man inte tänka! Så bra... 









!!!!!

En dag då ja inte finner så många ord ❤,

Bara kärlek....













Neeeeej!

När ja var 13 år sa farmor till mej, Malin den rätta kommer dyka upp när du minst anar de. Ja har ju med åren trott att min bara blivit påkörd av en lastbil för min farmor skulle aldrig ljuga. Men nu förstår ja att du har funnits hela tiden! Ja förstår inte hur ja ska klara mej utan dej! Vi har gått genom eld o vatten o klarat varenda motgång o varit med om sån lycka som ingen kommer kunna motsvara! Ja är så tom Elvis, ja är så ego som ber o gråter för att du ska få va kvar! Men ja är så livrädd vad ja kommer vara utan dej ! 
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤



......





Du lägger en förtrollning utan svek och obehag? 
Du stutsar fram som skum på våger
åh med min dragningskraft som ett blad,
Din viskning är ett vackert ord, ditt skrik är en fanfar o som från lusten och den röda leken
Och till DRÖMMARNA du har....

Vi talar inget konstigt språk
Tvivlar ingenstans
Vi vet att blir det inte nu
Blir det inte alls.. 

Så  snälla, kom nära
Kom så nära du kan
Ingenting hindrar dej kom ta min hand
Så nära är det enda vi kan
Ingenting eller!!!!
Så kom nära? 

Som klippan bryter vågen
Så kastas jag mot skyn
Och du lyser som en fyr i natten
Du lär mej mens du styr
Att min lycka är en vacker röst
Min sorg ett instrument
Dom spelar mina sånger nu
Dom berättar vad som hänt
Dom sjunger på ett eget språk
Tvivlar ingenstans
För vi vet att blir det inte nu
Blir det inte alls

Kom nära! 
Kom så nära du kan
Ingenting hindrar dej
Kom ta min hand
Så nära är det enda vi kan
Ingenting eller! 
Ta min hand? 

Du säger det försiktigt
Att du saknar mej ibland
Som om du var ett regn på havet
Som aldrig finner land
Att ja vill vara kvinna nu
Jag ska va' din man
Dina ögon speglar
Det du läser i min hand
Och där står det på ett annat språk
Ett språk vi inte kan
Det står att blir det inte nu, blir det inte alls! 



Tjodilooo

Om ja skulle tänka högt skulle grannarna få va vakna hela nätterna.
För när dörren är låst, sista turen är körd för länge sen, då börjar maskinen snurra...
O speciellt en dag som denna då ja vet att klockan inte kommer va ställd, den känslan!



Ibland känns de som ja hittar orden som kan ändra en nation, men gu va ja biter i tungan. Vem skulle ja tro att ja är? O de är ju bara på de sena kvälls timmarna ja faktsikt hinner tänka, bäst att inte säga något förhastat!
Så man tillbringar i stället en livstid i tystnad, de är lixom lättast så! 
 Mitt horoskop är lejon o ibland känner ja mej som ett,
 varför låter ja min röst tämjas egentligen?
Men vi är alla olika, men det finns absolut ingen anledning att skämmas för de.
Ja bekämpar både ljus o skuggor för de=)

Men skulle de nån gång av ett riktigt konstiga skäl skrivas en bok om mej skulle ja faktsikt inte va rädd för att läsa den. Den skulle nog va ganska rolig=)
Lr iaf vissa bitar, andra absolut inte!



fan just de, nu kom ja på de, ja visste att ja glömt något. Jo de är nämligen så att ja lyssnar ju otroligt mkt på poddar, ja är så förbannat kåt på den där sigges röst o känner mej så otroligt  glad med hanna o amanda. Ja fnittarar , känner igen mej o hånar.
Iaf handlade ett avsnitt om singel livet o ett tag funderar ja verkligen om de inte var ja som satt där o spelade in, men så är de väl, lika så att ja göra alla braiga låtar min egna, bara mina, inte alls 100000000 fler som kan reflektera i ord som happy, broken and trust:)
.
jaja, iaf berättar  Hanna om en bok, att före  hon läste den boken var hon en jag, att vara två för länge fanns inte på kartan.. Så nu ska ja köpa den, sen kan ska ja bli den där förbannade svärmorsdrömmen, lr heter de så bara för killar?
Ja ska iaf bli en sån där, fast de är ja redan. Tro mej,Hade ja fått ha förhållande med mina ex mammor hade inget varit ett problem nu, de är just sonen som brukar komma i mellan  o förstöra..=)

Men nu har ja nästan bestämt mej, ja ska antingen köpa den där boken lr en förbannat stor slägga för det finns en o annan mur att riva innan har ja märkt.

Godnatt!

wonderwomen.blogg.se

Liten Tjej, Många sanningar! Söker kickar i livet o kan inte leva utan apelsiner o vanilj kvarg. Trivs bäst under vattnet i ett badkar 💋

RSS 2.0